HoCT Lab is de speeltuin.

Icoontjes-HoCT-LB-blauw

Everyday Visual Design

We merken het niet op, we maken er gebruik van en beseffen de impact niet. Ik heb het over dagdagelijks visueel design.

We consumeren visuele communicatie via media, verpakkingen, verkeersborden en reclame. Het is vormgeving voor dagelijks gebruik. Deze visuele communicatie is met een specifiek doel en veel aandacht vormgegeven. Ik ga regelmatig enkele voorbeelden van dit Everyday Visual Design of dagdagelijks visueel design belichten. Ze verdienen meer aandacht.

Niet enkel vormgeving.

Het gaat in die communicatie uiteraard niet enkel over de vormgeving, het gaat over de wisselwerking tussen het doel van de business en de behoefte van de gebruiker, de boodschap en de informatie die moet overgebracht worden. Het gaat over het volledige UX aspect in de communicatie. En bij uitbreiding over Service Design.

Lees onze blogberichten over dagdagelijks visueel design
Dagdagelijks design Everyday design

R3Duse

Het R3DUse principe is een concept van Bart De Keyser. Het is in ontwikkeling op basis van vastgestelde behoeften bij gebruikers in het kader van beslissingsprocessen. Deze vereenvoudiging start met een duidelijke visie in het begin van het ontwikkelproces van een concept.

Doel?

R3Duse is een workflowprincipe voor het verminderen (reduceren) van keuzes tot 3 op basis van gevalideerde beslissingen (niet op basis van aannames).

We hanteren dit principe als uitgangspunt op elk niveau van ons service design traject.

De naam verwijst naar volgende stappen binnen het iteratieve Service Design traject:

  • Research (uitdaging – analyse – onderzoek)
  • Development (idee – conceptontwikkeling – productie)
  • Use (gebruik – service – review)
Ga naar de conceptpagina van R3DUse
R3DUse House of creative thinking

Bij House of Creative Thinking / HoCT zit  service design in het DNA. We leiden op, adviseren en ontwikkelen “user centered” concepten. We zijn fan van het “learning by doing”-principe.

House of Creative Thinking by Transvorm bvba • Achterthof 76 • 9220 Hamme • +32/476 479 358 • privacyverkoopsvoorwaarden